Skip to main content
Rocca Maura

ROCCA MAURA

Les Vignerons de Roquemaure

 

Roquemaure, gelegen aan de rechteroever van de Rhône en vlakbij het legendarische Château-Neuf-du-Pape, vormt sinds 1922 de bakermat van een Coöperatieve wijnkelder Rocca Maura. 60 lokale wijnboeren zijn hierbij aangesloten en geven ieder jaar het beste van hun druiven en hun know-how om fantastische blends te maken.

Van hun basisselectie Les Petits Galets tot hun prestigieuze Lirac-lijn Terra Ancestra : de diversiteit van hun cuvées en het unieke terroir leiden tot dit groot wijnsucces.

Leza Garcia

BODEGAS LEZA GARCIA

Bodegas Leza García is een familiebedrijf dat gevestigd in de Rioja Alta, een historisch gebied van Rioja, bekend om de uitstekende kwaliteit van zijn wijnen.

Niet alleen levert Leza Garcia topwijnen in rood. Heel verfijnd is ook hun witte Rioja, op basis van Sauvignon Blanc-druif. En verrassend ook een lichtzoete wijn (semi-dulce) in een aantrekkelijke blauwe (!) fles.

Soler-Jové

SOLER-JOVÉ

Sant Sadurni d’Anoïa Penedès

 

Zo’n 50 km onder de Catalaanse hoofdstad Barcelona, ligt Sant Sadurni d’Anoïa.

Wat Reims voor Champagne betekent, is Sant Sadurni d’Anoïa het mekka van de cava.

Caves Soler Jové is een familiekelder, gestart in 1985 en is vooral een productiebedrijf met een jaarlijkse omzet van meer dan 1,5 miljoen flessen.

paolo

AZIENDA MONTIONI

Montefalco Umbria

 

In de zomer van 2010 ontdekten wij heel toevallig in het kleine dorpje Montefalco de Azienda Montioni van Paolo Montioni.

Het enthousiasme en gedrevenheid van deze jonge wijnmaker werkte zo aanstekelijk op ons dat we toen de belofte deden, als we ooit een wijnwinkel zouden starten, zijn wijnen de eerste zouden zijn die we invoerden.

En zo geschiedde … Paolo probeert ons ook jaarlijks een bezoek te brengen tijdens onze lentedegustatie. En zijn Sagrantino-wijnen zijn exclusief voor Vlaanderen bij ons te vinden.

Cantina Bulgarini

CANTINA BULGARINI

Pozzolengo Lombardia

 

Ten zuiden van het Garda-meer liggen de wijnranken van Fausto Bulgarini.

De kleigrond dichtbij het meer en de lichte kalkgrond in het hinterland vormen de ideale basis voor het maken van zijn Lugana-wijnen. Een zeer mooi Italiaans huis met oog voor detail in afwerking, verpakking en marketing.

Locret-Lachaud

LOCRET-LACHAUD

Hautvillers

 

Charlotte Locret is momenteel de huidige eigenaar van het familiedomein, gelegen in het pittoreske Hautvillers, nabij Epernay.

Hautvillers heeft een uniek terroir, is ook de bakermat van de champagne (de abdij van Dom Perignon kan je er bezoeken), een premier cru-gemeente en uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

©2019 Plaque & Muselet | Privacybeleid